Zielony koktajl z selera i jabłka
Zima szalenie mi się dłuży. Pierwsze podrygi wiosny zostały rozwiane śniegiem i mrozem, który nie planuje szybko odejść. Moje niedzielne śniadanie powstało na przekór zimie! Soczysty, zielony koktajl z pora naciowego i jabłka jest prawdziwym rarytasem, który nigdy nie smakuje mi tak wyjątkowo, jak o tej porze roku
Czego dzisiaj potrzebujemy żeby zmiksować ten zielony smakołyk?
- 3-4 łodygi selera naciowego
- jedno duże jabłko
- prażone migdały do posypania
- łyżeczkę cukru trzcinowego
Ta miksturka to mój premierowy popis w nowej kuchni. Jestem w niej szalenie dumna, zadowolona i przeszczęśliwa. Jest już w 99% ukończona, ponieważ brakuje wykończenia wyspy według tego, jak ją sobie wymarzyłam, ale efekt końcowy mnie samej zapiera dech. Ah, skromności to mi brak kiedy mowa o moim „sanktuarium” :))
Mam nadzieję, że teraz będę miała więcej czasu na notki aranżacyjno-dekoracyjne i moje kuchenne szaleństwa dla Was, ponieważ planuję odpocząć – urządzanie mieszkanie powinno być pisane przez wielkie U.
Buziaczki!
- 11 March 2013
- 38 komentarzy
- 0
- dieta, kulinaria